Vini di Vignaioli 2015

Talianska Parma je v priebehu mesiaca október rajom vinárov. V meste sa organizuje viacero degustácii
pod názvom “The TRINKERS” a vyvrcholením je 14. ročník festivalu prírodných vín ‘Vini di Vignaioli’ vo Fornovo di Taro, len pár kilometrov južnejšie od Parmy.
V nedeľu a v pondelok, v 1. a 2. novembrový deň, budú mať návštevníci možnosť ochutnať “nahé” vína od viac než 100 vinárov z Talianska, Francúzska a Slovinska, rešpektujucich kódex ‘Vini di Vignaioli’.
Spomenieme niektoré :
– pestovania hrozna je v súlade s princípmi organického alebo biodynamického poľnohospodárstva.
– oberačka je manuálna.
– víno je vyrobené výhradne prostredníctvom pôvodných kvasiniek.
– fermentácia je spontána
– víno nie je technologicky manipulované a bez aditív, s výnimkou síry, aj to len v minimálnom množstve.
My na ‘Vini di Vignaioli’ vycestujeme a plánujeme pre Vás vybrať to, čo nás najviac zaujme.

http://www.vinidivignaioli.com