EMIDIO PEPE.

Popis vinárstva

Fortiel vinárstva Emidio Pepe sa dedí po generácie už od roku 1899. Vinárstvo hospodári na 12 hektároch starých vinníc na svahoch Gran Sasso. Venujú sa len pôvodným odrody Trebbiano a Montepulciano. Svoje “čierne zlato” ako familiarne volajú Montepulciano d’Abruzzo pestujú bez chemikálii na základe biodynamichých principov. Zber je ručný a selektívny. Vyberajú len tie lanjlepšie hrozná. Prešované sú šlapaním. Potom nasleduje priroszené zdravé kvasenie v malých cementových vaniach. V pivniciach rodinnej usadlosti Emidio Pepe najdeme necelých 400.000 fliaš, ktoré dozrievaju 30-40 rokov. Každa jedna flaša je ručne dekantovaná a prechadza starostlivou kontorolu vinára pred uvedeným do predaja. Na slovenský trh dovážame Montepulciano d’Abruzzo ročníky 2011, 2007 a 2005 na požiadanie možnosť doviesť ktorýkoľvek ročník.

Pôvod vinárstva

  • Taliansko
Back to Top