top of page

OBJEDNAJ SI SVOJE

Po vyplnení a odoslaní formulára Vás v mailovej schránke budú čakať inštrukcie k platbe a dodaniu.

Všetky ceny sú uvedené bez poštovného. Poštovné je 3,50 €. Pri objednávke nad 50 € je poštovné zadarmo.

Vyber si produkt/y:

20% ZĽAVA

LEN DO VIANOC!

20% ZĽAVA

LEN DO VIANOC!

Na začiatku bola kniha

Pred viac ako rokom (máj 2015) som zašiel do Univerzitnej knižnice gastronomických vied, zriadenej organizáciou Slow Food v Piedmonte, kde som študoval magisterské štúdium Slow Art of Italian Cuisine. Bolo pár dní pred odchodom na študijný trip po Toskánsku a hľadal som knižku – spoločníka na cestovateľské presuny. Náš knihovník Bruno mi vtedy vtisol do rúk knihu Alice Feiring – Nahé víno: Dovoliť hroznu správať sa prirodzene, ktorú práve držíte v rukách.

Začal som čítať a mal som pocit, akoby mi Alice hovorila priamo z duše. Ako som sa postupne prelúskaval stránkami, rástlo vo mne presvedčenie, že túto knihu musia prečítať aj vinomilci na Slovensku. Vyhľadal som si Alice Feiring na Facebooku, vymenili sme si pár správ a – poháňaný nadšením – som zakúpil práva od jej vydavateľa. Pustil som sa do práce, ktorú som dovtedy nikdy nerobil: vydať knihu len preto, že je skvelá a jedinečná.

Netušil som, do čoho sa púšťam. Priatelia ma odhovárali, že „gíci“ a priaznivci prírodných vín si ju už prečítali alebo si ju prečítajú v origináli. Nepomohlo. Som tvrdohlavý. Nasledovali mesiace plné prekladania, korektúr, grafiky, väzby a ďalších drobností, ktoré vydanie knihy obnáša.

Podarilo sa. Slovenský preklad knihy Nahé víno je na svete. Ruku k dielu priložilo mnoho vinárov – domácich i zahraničných. Vďaka patrí Michalovi, Vladovi, Jankovi, Marekovi, Tiborovi, Primožovi, Markovi, Milanovi, Danielovi… a všetkým vám, ktorí ste pomohli tejto knihe prísť na svet. Veľká vďaka patrí aj mojim blízkym, ktorí ma počas celého procesu podporovali pri mojich „výmysloch“.

Verím, že sa vám kniha bude páčiť rovnako ako mne – a že aj vďaka nej si viacerí z vás nájdete cestu k naturálnym vínam.

 

Na zdravie!

organizátor festivalu, Miro Lánik

bottom of page